Hartverwarmende vrijwilligersmiddag


Hartverwarmende vrijwilligersmiddag

Informatie inspiratie uitwisseling

Wat fijn dat er op 2 juli een moment was om elkaar te ontmoeten. De stichting vindt het belangrijk, dat vrijwilligers ervaren dat ze deel uit maken van een team. Samen zijn we sterk! Behalve ontmoeting en uitwisseling vinden wij het ook onze taak om te inspireren. Wij proberen er alles aan te doen om dit in een ontspannen en plezierige sfeer te kunnen beleven. Het was voor het bestuur een mooie gelegenheid om ons voor te stellen aan alle aanwezigen. Helaas was ons penningmeester Tanja Huisman afwezig vanwege ziekte. Tijdens de powerpoint presentatie is ze met een foto toch aanwezig geweest.

Informatie


De presentatie ging over: Terugblik, Waar staan wij nu en Waar gaan wij naar toe.

Het is fijn om te zien dat er al zoveel is gebeurd. Meer dan 500 massages gegeven door het massageteam van inmiddels bijna 50 enthousiast mensen. Wij zijn heel erg blij met het gemak waarmee wij samen invulling hebben gegeven aan de massagedagen. Daar mogen we met elkaar heel erg trots op zijn!

We zijn op de achtergrond nu in een fase van ontwikkeling voor het nieuwe project “Massage voor Ouderen met Dementie”. Wij zijn hard aan het werk voor het leggen van een stevig fundament voor dit project. Dat wil niet zeggen dat er voorlopig geen zichtbare activiteiten zullen zijn. In de regio gaan we de bestaande lijntjes met zorginstellingen opfrissen. De komende periode starten wij met ouderen in zorginstellingen 1 op 1 aandacht te geven, met onze fijne massages. Op 29 juni waren wij al te gast in Schalkweide van Sint Jacob en hebben daar 65 bewoners kunnen masseren.

Waar wij naar toe gaan? Uiteindelijk een landelijk netwerk van massageactiviteiten voor ouderen. Dat is ambitieus, maar hoe mooi zou dat niet zijn! Vanuit het fundament zal een organisch proces ontstaan van groei.

Inspiratie


De inspiratie op deze middag kwam uit een lezing met de titel “De Kracht van Contact bij Dementie” van Annoeska van der Struif. Schrijfster van het boek “Dementie, ik zie mams”. Zij gaf ons een inkijkje in haar proces met haar moeder die leed aan vasculaire dementie. Prettig voor onze masseurs om meer inzicht te krijgen in de belevingswereld van mensen met dementie. Met deze informatie kunnen we een nog mooier contact creëren tijdens de massage.

Uitwisseling

Het fotomoment mocht natuurlijk niet ontbreken. Bastiaan van Musscher van Bmfotografie heeft ons op prachtige wijze vastgelegd. Het massageteam is veel groter dan deze foto laat zien en wij hopen dan ook dat er in de toekomst een gelegenheid zal komen, waar het hele team op de foto komt!

Het sluitstuk van de middag was een drankje en een hapje. De appeltaarten van het appeltaartimperium , waarvan 1 geschonken, waren heerlijk. Verder was er nog gelegenheid om massages met elkaar te delen. Wij kijken terug op een geslaagde middag en kijken uit naar een volgende gelegenheid.

Laatste updates


Bijdrage massageactie van Esoterra enorm!

13 juli 2022
Fantastisch! Wat hebben de eerstejaars masseurs van Esoterra het geweldig gedaan. Hun fijne m…

Hartverwarmende vrijwilligersmiddag

5 juli 2022
Informatie inspiratie uitwisseling Wat fijn dat er op 2 juli een moment was om elkaar te ontm…

Donatie Esoterra

14 juni 2022
We zijn blij verrast dat massage opleidingsinstituut Esoterra uit Bilthoven ons heeft benade…


online concept © hosting aangeboden door
CAPREA MEDIA